Napi kábellopás

iho   ·   2013.03.11. 10:39
A H6-os HÉV-vonalon Pesterzsébet felső állomás és Közvágóhíd végállomás között 8:25 órától várhatóan 14:00 óráig a vonatok helyett pótló autóbuszok közlekednek.

A vágányzárban a Pesterzsébet felsőtől Timót utca, Kén utca, Beöthy utca érintésével Közvágóhíd végállomásig pótolják buszok a HÉV-et. A lopás által okozott becsült anyagi kár mintegy 3,3 millió forint. A rendőrség és a BKV helyszínelői megtették a szükséges intézkedéseket, a BKV pedig ismeretlen tettesek ellen lopás miatt feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon – tudtuk meg a BKK közleményéből.

A BKK ismételten kéri a lakosság együttműködését, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, akkor azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen. A közlekedési társaság minden kábellopási esetben rendőrségi feljelentést is tesz.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Kapcsolódó hírek