Napjaink magánosai

iho   ·   2015.04.13. 13:45
00kicsi


Legújabb Extránkban a teherszállítás piacának felszabadítását kronológiailag tekintjük át, emellett kislexikonnal is kedveskedünk: ki kicsoda a vasúti szállításokban? A névsorban az AWT, időrendben a Floyd a legelső (kék-narancs színezésű, bérelt Ázeáikra talán még sok vasútbarát emlékszik. A társaságok után sorra vesszük a járműveket is: a leggyakrabban előforduló, román eredetű villany-, és dízelgépektől a cseheken, szlovákokon át a Nagy-Britanniában született óriásokig. Természetesen a vasút nemcsak a társaságok és gépeik megcsodálásából áll: az árufuvarozás részarányáról, a tranzit-, és a helyi forgalom jelentőségéről, sőt: a készülő vasúti törvényről is olvashatnak magazinunkban.



* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek