Narancs Búvárok szinkronelőadása Csepelen

Vörös Attila   ·   2012.07.06. 12:05
IMG_9096__120703_SOR__753739__AWT__400

A 2011-es év vége óta az AWT (Advanced World Transport) magán-vasúttársaság legalább heti egy pár vonatot közlekedtet a csepeli Szabadkikötőből Lőkösházára. A szénszállításra szakosodott cég Maersk-vonatai Constanţába és Csepel közt forognak, Soroksári úttól többnyire saját géppel járnak. A csepeli vontatóvágányon azonban ritkán láthatjuk az AWT dízelgépeit, ott a Floyd vagy a Trakció húzza a konténervonatot.

Induláshoz készülődik a kikötőben az AWT két narancs Búvárja<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

Vasárnap rajkai határátlépéssel elindult a Szabadkikötőben működő Bonaszén Tüzelő és Építőanyag Kereskedelmi Kft-hez egy 26 kocsis szénvonat. A szerelvényt a teljes úton két awt-s Búvár továbbította. Hétfő éjjel szintén ez a két mozdony vitte vissza az üres vonatot, egészen a Szabadkikötőtől.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.