Nefelejcs akció feledékeny utasoknak

iho   ·   2013.09.12. 13:09

„Nefelejcs” el jegyet venni – címmel ismét akciót indított az MVK Zrt., olvasható a borsodi portálon. Többek között annak érdekében, hogy felhívja az utasok figyelmét arra, hogy érvényes jeggyel és bérlettel vegyék igénybe a közösségi közlekedést, ezzel csökkentsék a bliccelők számát.

A „Nefelejcs-akció” épp ezért elsősorban nem a büntetésre helyezte a hangsúlyt, hiszen azoknak, akik nem rendelkeztek érvényes jeggyel vagy bérlettel, és ez az ellenőrzéskor kiderült, azoknak felkínálták a helyszínen a jegyvásárlás lehetőségét.

Ezzel összhangban az MVK Zrt. arra törekszik, hogy minél több közvetlen visszajelzést kapjon az utasoktól, ezért a társaságtól a vezetők is részt vettek ebben az akcióban, akik amellett, hogy betekintést kaptak a jegyellenőrök munkájába, saját maguk is közvetlen tapasztalatokra tettek szert. Ez is része annak, ahogy az MVK több területen és többféle módszerrel is igyekszik megismerni a közösségi közlekedésben részt vevők véleményét, elvárásait.

Az általános tapasztalat az volt, hogy ahol az ellenőrzés zajlott, ott az utasok legnagyobb része jogszerűen vette igénybe a társaság szolgáltatását, és egyetértettek a kiemelt jegyellenőrzési akcióval, valamint azzal az elvvel, hogy a fizető utasok védelme érdekében minél hatékonyabb módszerekkel hívják fel a figyelmet arra: az érvényes jegy vagy bérlet az utazás feltétele.

Két napon keresztül nyolc villamosmegállóban zajlott az akció, majdnem 14 ezer ember utazási okmányát ellenőrizték. Huszonkilenc esetben váltottak menetjegyet az ellenőrzés hatására. Az MVK Zrt. hasonló ellenőrzési akciókat kíván lebonyolítani a közeljövőben is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek