Négy parkolási zóna lehet Budapesten, lenne olyan, amelyikben még este kilenckor is fizetni kell

MTI/iho   ·   2022.06.25. 12:00
00_bp_parkolas

Egységes parkolási rendszert vezetne be a Fővárosi Önkormányzat. Ha a javaslatot a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén támogatja, a rendszer szeptember 5-én lép életbe.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint „a jelenlegi bonyolult, átláthatatlan”, huszonhétféle parkolási zóna helyett átlátható, négy zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezetne be a Fővárosi Önkormányzat. Az egységes rendszer célja, hogy az autóval közlekedők könnyen értelmezhető zónarendszert használhassanak; az egységes rendszerhez megújuló információs rendszer is tartozik majd.

Az új zónarendszerhez illeszkedő új díjazás a közterületi parkolóhelyek esetében „az autók gyorsabb cserélődését, így a parkolóhelyek jobb kihasználását célozza”.

Az új rendszerben

  • az A zóna területén 8 és 22 óra között kell majd fizetni a parkolásért, óránkénti 600 forintot.
  • A B zónában 8 és 20 óra között 450 forint lesz a parkolási díj.
  • A C zónában 8 és 18 óra között 300,
  • a D zónában ugyanezen idősávban 200 forintért lehet majd parkolni.

Az A, B és C zónában maximum három órában korlátozzák a parkolás időtartamát. A D zónában korlátozás nélkül lehet majd parkolni. Az új zónák közötti határokról a kerületek javaslata alapján a Fővárosi Közgyűlés dönt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek