Négymilliárdos fejlesztés a Rábánál

iho   ·   2015.11.30. 14:27

A 2013-ban kezdődött fejlesztésekre az Európai Unió a teljes összeg mintegy negyedét fordította. A Rába Futómű Kft. üzemébe tíz egyedi gépet szereztek be, és a régi szerelde korszerűsítésével 8600 négyzetméteres, úgynevezett „tiszta-szereldét” alakítottak ki. A Rába Jármű Kft. többek között lézarvágó és plazmavágó gépekkel, robothegesztő berendezésekkel, híddarukkal gazdagodott, és felújították a 28 000 négyzetméteres üzemcsarnokot. A bővüléssel a Volvóval közös buszprogramot erősítve a legyártott és szállított autóbuszok számát is növelhetik.

Habár a Rába-csoport árbevétele 2015 első kilenc hónapjában mintegy három százalékkal, 32,9 milliárd forintra csökkent, a harmadik negyedév eredménye jobb, mnt 2014 hasonló időszakáé. Az első kilenc hónap üzemi eredménye 130 százalékos volt, a harmadik negyedévben a társaság – a tavalyi 457 millió után – 117 milliós veszteséget mutatott ki. A nettó hitelállomány az egy évvel ezelőtti 7,7 milliárddal, illetve a 2014 év végi 8,6 milliárddal szemben jelenleg 5,2 milliárd forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.