Negyven hibrid busz állt forgalomba

MTI/iho   ·   2018.02.14. 10:22

Tavaly vásárolt a BKV negyven, 4-5 éves hibrid (dízel-elektromos) csuklós és szóló buszt, amelyekben 210 lóerős dízelmotor, valamint 120kW teljesítményű elektromotor dolgozik. Utasok nélküli tesztek előzték meg a forgalomba bocsátást. Kedden a 174-es, a 175-ös és a 197-es vonalon jelentősebb műszaki probléma nélkül, a menetidőket tartva teljesítettek szolgálatot.

A BKV közleménye szerint havi ütemezésben állítanak be újabb hibrid buszokat. Így jelentősen csökken a BKV járműparkjának átlagéletkora. Budapesten már korábban jártak csuklós hibrid Volvo buszok, melyeket a T&J Busz Projekt Kft. üzemeltetett. A társasággal azonban a megrendelő Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerződést bontott, mert a cég offshore-gyanúba keveredett.

Havi ütemezésben újabb hibridek állnak forgalomba, így jelentősen csökken a járműpark átlagéletkora. (fotó: BKV)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.