Nekifognak a Baross-hídnak Győrben

MTI/iho   ·   2014.04.23. 14:17

Május 5-étől november közepéig zárják le az 1893-ban épült hidat, amelyet legutóbb 1980-ban újítottak fel, akkor is csak részlegesen. A szerkezeten egy átlagos nap során 17 ezer jármű, köztük több ezer busz halad át.

Türelmet és megértést kérve a helyiektől és a kisalföldi megyeszékhelyre látogatóktól, Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere megjegyezte: „évtizedek óta várjuk ezt a viszonylag rövid időszakot”, amely alatt a híd megújul, hiszen a vasbeton szerkezet és a szigetelés mostanra már erősen elhasználódott, a burkolat töredezett, a lépcsők közül pedig többet le kellett korábban zárni, mert balesetveszélyessé vált.

Mázsi Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója az eseményen arról beszélt: 2013-tól 2015-ig összesen 192 milliárd forintból mintegy 1900 kilométernyi út újul meg. Az önrész nélküli pályázati forrásból finanszírozott győri beruházás egy bruttó 2,5 milliárdos hídfelújítási program eleme, amelybe összesen nyolc projekt tartozik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek