„Nem állok meg, mert sietek!”

Garai Szakács László   ·   2014.10.09. 14:15
vhelybusz0

Szerda délelőtt a Szeged–Hódmezővásárhely gyorsjárat egy kicsit másképp járt, mint egyébként szokott. A Tisza Volán holnapjának menetrendje szerint a Szegeden a Mars téri autóbusz-állomásról induló Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekedő autóbusz sofőrje „átrajzolta” a menetrendet. A már Szegeden is késésben lévő járat sofőrje úgy gondolta, úgy dolgozza le az összeszedett késését, hogy nem kanyarodik be a vásárhelyi buszállomásra, ahol ráadásul a menetrend két percnyi tartózkodást is előír neki. A buszállomás előtt jeleztünk is, hogy le szeretnénk szállni.

Végül csak megérkeztünk, tíz perc késéssel (fotó: Garai Szakács László)

Ami szintén furcsa, az utasok többsége egy vállrándítással tudomásul vette, hogy akkor a vasútállomástól kell gyalogolnia, ott le is szálltak, pedig ők sem értették, miért kellett kihagyni a busznak az autóbusz-állomást. Előrementünk megkérdezni a sofőrt:

– Nem kellett volna bekanyarodnia a buszállomásra?

– De igen...

– Akkor miért nem tette meg?

– Mert most sietek... De visszamegyek oda.

Erre már mi sem tudtunk mit mondani, hiába szóltuk utastársainknak, visszamegy a járat, ők biztosra mentek. Mi kalandvágyból fönnmaradtunk, és végül bebuszoztunk az autóbusz-állomásra.

Tanulság? Talán annyi, a legnagyobb alapterületű városunk, Hódmezővásárhely mégiscsak kisváros, hiszen a jelek szerint a többségnek mindegy, a vasútállomástól, vagy a buszállomástól kell gyalogolnia úticélja felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek