Nem járnak a metrók Londonban

iho/vasút   ·   2012.12.26. 14:20

A múlt heti előzetes bejelentésnek megfelelően ma nem álltak munkába a szerelvények vezetői, mert szerintük a London Underground nem volt hajlandó a karácsonyi munkavégzésért követelt feltételek teljesítésére.

Ez azért jelent komoly gondot az angol fővárosban, mert hagyományosan december 26-án kezdődnek a karácsonyi árleszállítások, ilyenkor milliók lepik el a különböző bevásárlóközpontokat, így ez közlekedési szempontból is az egyik legforgalmasabb nap Londonban.

A brit vasúti és metróalkalmazottak szakszervezete azt szeretné elérni, hogy a karácsonyi munkavégzés önkéntes alapon működjön, és az ilyenkor dolgozók megkapják a kért ellentételezést. Ezzel szemben a London Underground üzemeltetési igazgatója, Howard Collins szerint felháborító, hogy a szakszervezet dupla bért követel az ünnepi munkavégzésért – olvasható a hvg.hu oldalon.

A londoni tömegközlekedésért felelős Transport for London (TfL) nevű cég közölte, hogy a 12 fővonalból álló, közel 400 kilométeres metróhálózat jó esetben is csak részlegesen működött eddig a nap folyamán, a legtöbb helyen metrópótló buszok közlekedtek.

Ha továbbra sem sikerül dűlőre jutni a London Undergroundnak és a szakszervezetnek, akkor január 18-án és 25-én is leállhat a brit fővárosi földalatti közlekedése.

Kapcsolódó hírek