Nem kell elkapkodni azt a piacnyitást!

iho/közút   ·   2016.09.27. 11:15
vhelybusz0

Lehetne citálni Selmeczi Gabriella elhíresült válaszát, ám ennél fontosabb a tény: a kormány elmondta a Világgazdaságnak, hogy „egy ideig még nem nyitják meg a huszonnégy egykori Volán-társaság jogutódjaiként megalakult hét regionális közlekedési központ piacát.

A jelenleg érvényben lévő közszolgáltatási szerződések 2016. december 31-én lejárnak. Korábban arról volt szó, hogy ennek a céldátumnak megfelelően még tavasszal kiírják a »privatizációs pályázatokat«, ami azonban nem történt meg.

A 2016 végi határidőt kitolták tehát három évvel, és egyúttal azt ígérte az NFM, hogy a hazai és az uniós előírásoknak megfelelően 2019 decemberéig a kormány pályázati úton választja ki a közszolgáltatást a későbbiekben ellátó vállalkozásokat.

A határidő hosszabbítása kapcsán az NFM annyit közölt, hogy az az utasok zavartalan ellátását szolgálja. A minisztérium szerint a hosszabbítás mellett szól, hogy az a hazai járműgyártás számára is elérhető, kiszámítható, stabil rendelésállományt biztosít, illeszkedve a nemrégiben meghirdetett nemzeti autóbuszgyártási stratégiához.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek