Nem kellett senkinek a Malév CRJ-je

iho   ·   2013.11.12. 08:08

Megint nem sikerült értékesíteni a Malév-hagyaték legértékesebb vagyontárgyát, ugyanis a tegnapi határidőig nem érkezett ajánlat a CRJ típusú repülőgépre, írja a Világgazdaság. A gép elvileg jó állapotban van, a Malév-flotta legkisebb tagja volt, a 50 férőhelyes gépet a nemzeti légitársaság a csőd előtt kivonta a forgalomból, most 3,6 millió dollárt várt volna érte a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. A sikertelen pályázat természetesen elhúzza a felszámolást, így minden bizonnyal a bíróságnak ismét meg kell hosszabbítania majd a december 31-én lejáró határidőt. Erre persze a lezáratlan munkaügyi perek miatt is szükség lenne.

A felszámoló cég november 7-én újabb nyilvános pályázati felhívást tett közzé, amelyben összesen 98 millió forint értékben szeretné értékesíteni a Malév megmaradt ingóságait november 22-ig. A listán többek között három gépkocsi, használt gumiabroncsok, catering eszközök és speciálisan repülőgépekre gyártott szőnyeg is szerepel részben bontatlan csomagolásban. Szintén gazdára várnak fémdetektorok, bankjegyvizsgálók, öltözőszekrények, postaládák, fogasok, tükrök, csomagszállító utánfutók és hűtőszekrények.

Az biztos, hogy a munkavállalói követeléseknek (10-12 milliárd forint) csak mintegy a harmadára lesz forrás. A hitelezők pedig egy fillért sem fognak látni, így a magyar állam, a Budapest Airport és az orosz Vnyesekonombank is hiába vár a pénzére. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény vonatkozó speciális rendelkezései a felszámolási eljárás kezdetétől számított 270 napos határidőt szabnak a stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetek felszámolási eljárásában a zárómérleg elkészítésére. Ezt a határidőt a Malév esetében a bíróság először augusztus 31-ig hosszabbította meg, bár gyakorlatilag előre tudható volt, hogy tarthatatlan.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek