Nem lesz Budapest–Baku légijárat

iho   ·   2015.03.18. 18:40

Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője jegyezte a légitársaság közleményét, miszerint a Wizz Air megerősíti, hogy a Budapest–Baku szolgáltatás eredetileg március 29-ére tervezett újraindítását leállította, miután a bakui repülőtér nem tett eleget a felek között a repülőtéri díjakról és költségekről létrejött megállapodásnak.

„A légitársaság sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy így az azeri fogyasztók és az idelátogatók számára nem lesz elérhető alacsony költségű, diszkont szolgáltatás. A Wizz Air minden utasának visszatéríti a megszüntetett útvonalra váltott jegyek árát” – hangzik a  közlemény.

Mint arról korábban az iho/repülés beszámolt, Váradi József Wizz-vezér legutóbbi sajtótájékoztatóján kérdésesnek minősítette a bakui járatokat, és a téli menetrendbe a vonal nem is került bele. Az ok az volt, hogy az azeriek megemelték a kiszolgálás díjait, illetve a társaságnak amúgy is csak a nyári menetrend végéig volt érvényes kijelölése az útvonalra.

Ősszel arról számolt be a légitársaság, hogy a járat újbóli működtetéséről a magyar és azeri légügyi hatóságok megállapodtak, és az útvonal-üzemelési engedély kiadása folyamatban van, de a friss közlemény szerint az újraindítás elmarad.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek