Nem lesz mentődoboz-razzia

MTI   ·   2012.04.26. 15:48

A rendőrség nem rendelt el és nem is tervezi, hogy országos ellenőrzést tart az elsősegélydobozokkal kapcsolatban – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a rendőrség szerdai bejelentését.

Garamvölgyi László szerint egy ilyen ellenőrzés méltatlan is lenne a rendőrséghez. A mostani megerősítéssel azt a pánikot szeretnék megakadályozni, amely az elmúlt napokban alakult ki az elsősegélydoboz-vásárlással kapcsolatban, hiszen kifogytak a készletek – tette hozzá.

Az ORFK szóvivője hangsúlyozta: az elmúlt egy hétben 140 ezer intézkedése volt a magyar rendőrségnek, ebből 84 esetben bírságoltak a helyszínen, mert gond volt az elsősegélydobozzal. Garamvölgyi László hozzátette: ezeket a járműveket sem azért állították meg, hogy a dobozokat ellenőrizzék. Mint elmondta, a legalacsonyabb, ötezer forintos büntetést szabták ki a rendőrök.

A rendőrség türelmi időt adott az elsősegélydobozok beszerzésére. Garamvölgyi László szerint ez nem konkrét időpontot jelent, hanem a készletek feltöltéséig tart.

Kapcsolódó hírek