Nem repül a TAP áprilistól Budapestre

iho   ·   2016.01.18. 09:37

Áprilistól leállítja budapesti járatait a TAP és felfüggeszti minden marketingtevékenységét – tájékoztatta a Turizmus online  szerkesztőségét Szolnok Péter, a TAP Portugál képviseletvezetője.

Mint mondta, a TAP Portugal új tulajdonosi köre új működési koncepció és stratégia mellett döntött, és a profit maximalizálása kedvéért bezár olyan útvonalakat is a budapestin kívül, mint Bukarest, Zágráb, Göteborg és Hannover.
Annak ellenére döntöttek így, hogy a budapesti útvonal a 2004-es nyitás óta folyamatosan emelkedett.

Ráadásul épp a napokban jelentette be a légitársaság, hogy jelentős bővítéseket tervek a közeljövőben és már jövő júliusban megérkeznek a TAP új gépei, nyolc ATR72 és kilenc Embraer 190. Mint ígérték, a fejlesztéssel a légitársaság nagyobb kényelmet nyújt majd utasainak és hatékonyabban tud majd működni, hiszen az ülőhelykapacitás 47 százalékkal nő, miközben jelentősen csökken az üzemanyag-fogyasztás.

A hír érzékenyen érintheti a hazai utazásszervezőket is, hiszen több tour operator is a TAP-al programozta volna idei árualapjában nemcsak Portugáliát, de lisszaboni átszállással kedvelt portugál és dél-amerikai úti célt is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek