Nem vonja vissza a BKK a digitális bérletet

iho   ·   2017.07.18. 12:10

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kijelentette: a rendszer a támadások ellenére biztonságosnak tekinthető, leállításának nincs oka, a felhasználók adatai biztonságban vannak. Az üzemeltető T-Systems emellett közölte: rendszerszintű támadássorozat érte őket, a büntetőfeljelentést megtették.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója szerint az e-bérlettel – amely nem azonos a 2018-ban bevezetendő elektronikus jegyvásárlási rendszerrel – a jegyvásárlási rendszert akarták kibővíteni, a „mindenkinek legyen otthon egy saját BKK-automatája” elv jegyében. Az értékesítési rendszerre eddig ötezren regisztráltak, közülük nyolcszázan vették igénybe a szolgáltatást. A digitális megjelenítés gyorsabb, könnyebb, mélyebb ellenőrzésre ad lehetőséget. Vissza lehet élni vele, de ennek ódiumát viselni kell – tette hozzá. Tudpmása szerint számtalan feltörési próbálkozás volt már, de egyik sem járt sikerrel – írja az Index.

Vitézy Dávid, a BKK volt vezérigazgatója szerint kevéssé valószínű a külső, összehangolt támadás esélye, a hibákat a teljesen alkalmatlan rendszer és a kapkodva bevezetés okozta. A félmegoldások helyett a két és fél éve leállított Rigót kellene – a maga teljes alaposságában – bevezetni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek