Nemcsak a színe miatt zöld: az R 450 most az egyik legkörnyezetkímélőbb traktor

iho/közút   ·   2017.04.23. 13:45
scania_greentruck0

A díjat a Scania R 450 az üzemanyag-fogyasztása miatt érdemelte ki a VerkehrsRundschau és a Trucker közúti összehasonlító tesztjén: 23,7 liter/100 kilométeres átlagfogyasztás.

– A fenntarthatóság, legyen szó alternatív üzemanyagokról vagy üzemanyag-hatékony dízeljárművekről, kulcsfontosságú kérdés a Scaniának és az ügyfeleinek – mondta Peter Hornig, a Scania Deutschland Österreich ügyvezető igazgatója. – Az üzemanyag-fogyasztás csökkentésével egyszerre mérsékeljük a szén-dioxid-kibocsátást és a költségeket. Ezáltal a fenntarthatóság és a nyereségesség kéz a kézben járnak.

Más színben is kapható, persze (fotó: Scania)

A VerkehrsRundschau és a Trucker tesztjén a Scania három konkurens márkájú nyerges vontatóval mérkőzött meg, 40 tonna legnagyobb szerelvényössztömeggel. „Végül a svéd gyártó bebizonyította, hogy mekkora értéket nyújt a járművezetőknek” – írták a magazinok. „A Scania R 450 a nyereségesség terén is felülmúlhatatlan volt. Nem csoda tehát, hogy a korona idén Svédországba vándorolt.”

A Scania 2016 őszén mutatta be új generációs teherautóit, amelyek azóta számos európai média összehasonlító tesztjén győzelmet arattak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek