Nemes-Nagy Tibor az állami közútkezelő új vezérigazgatója

iho   ·   2015.12.17. 17:37

A szaktárca a közlekedők elvárásaihoz jobban igazodó, lényegesen kevesebb korlátozással járó fenntartási és működtetési tevékenységet vár el az országos úthálózatot üzemeltető gazdasági társaság vezérigazgatójától. Nemes-Nagy Tibor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának főtanácsadójaként dolgozott, korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetője volt, a Magyar Triatlon Szövetség megbízott főtitkára. Tasó László 2015. december 17-én mutatta be a szervezet vezetésének az új vezérigazgatót, megfogalmazva a közútkezelő feladatellátásával kapcsolatos elvárásait. Az államtitkár kifejtette: a tárca a közutak használóinak lényegesen kisebb mértékű akadályoztatásával járó, szervezettebb munkavégzést követel meg. Csak az elkerülhetetlen, feltétlenül indokolt mértékű közlekedési korlátozás, forgalomlassítás fogadható el, melyet minden alkalommal ellenőriztetni fog. A fennakadások, torlódások lehető legkisebb mértékűre csökkentése érdekében minden olyan esetben, amikor lehetséges, kötelező lesz az éjszakai munkavégzés.

Tasó László további elvárásként fogalmazta meg a közfoglalkoztatás gyorsabb ütemű térnyerését a feladatellátásban. Kitért az utak melletti területek útkategóriától függetlenül magasabb színvonalú művelésének és ápolásának igényére. Tájékoztatta a kezelőszervezet arról is, hogy a fejlesztési minisztérium 5 évre szóló finanszírozási megállapodás megkötését kezdeményezi, amelyet kormánygarancia erősíthet meg. A biztonságos és magasabb színvonalú feladatellátás érdekében szükséges lépést a közúti infrastruktúra uniós fejlesztések eredményeként bekövetkezett jelentős mértékű bővülése is indokolja. A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár januárban, évnyitó munkaértekezleten a közútkezelő megyei vezetőivel is találkozik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek