Nemzetközi kerékpárút épül a töltésen

iho   ·   2014.02.18. 08:10

Kerékpárút épül a Tisza jobb partján lévő árvízvédelmi töltésen Tiszasüly és Kőtelek között. A tizenkét kilométer hosszú és három méter széles, zúzottkő alapra terített aszfaltcsík nyár végi elkészülte után része lesz az EuroVelo – Lappföldtől Athénig tartó – nemzetközi kerékpárút-hálózat 11. számú útvonalának.

A beruházás uniós pénzből valósul meg. Miután az irányító hatóság a közelmúltban arról döntött, hogy 80 millió forinttal megemeli a projekt kötelezettségvállalását, így immár összesen 680 millió fordítható a kiépítésre — közölte Lovas Attila, a projektgazda Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vezetője az MTI-vel.

(Forrás: kötivizig.hu)

A fejlesztéssel alapvetően a turistáknak kívánnak kedvet csinálni a táj felkereséséhez. A beruházás során három helyen alakítanak ki pihenőhelyet, és ezek közül két helyen tájékoztató táblák nyújtanak segítséget a kerékpározóknak. Ezeken feltüntetik a turisztikai látványosságokat, azok internetes elérhetőséget, valamint a helyi flóra és fauna jellegzetes fajait is megismerhetik az érdeklődők. A tartalmakhoz a projekt honlapján és egy Facebook-oldalon is hozzá lehet férni. Az információs és tájékoztató táblákon, valamint a honlapon angolul is megjelennek a tudnivalók.

A Kötivizig a töltéskoronán lévő utat egyben szervizútként használhatja, így az árvízvédelmi munkák a korábbihoz képest sokkal gyorsabban végezhetők el.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek