Nemzetközi vasúti munkacsoport tárgyalt Budapesten

MTI/iho   ·   2015.01.31. 14:56

A MÁV-nak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a munkacsoport vezetői értékelték az Európa-Ázsia közti vasúti közlekedést és áruszállítást érintő közelmúltban elért eredményeket, illetve egyeztettek a jövő terveiről. A kétnapos esemény a Szolnokon gyártott új magyar IC+-kocsik bemutatásával zárul.

Az Ázsia és Európa közötti, a transzszibériai útvonalat igénybe vevő vasúti fuvarozás fejlesztésére hivatott TSZKT, RZSD és a MÁV közös munkacsoportja szakmai fórumának első napján Pafféri Zoltán, a MÁV kiemelt projektek vezetője és Gennagyij Besszonov, a TSZKT főtitkára, a munkacsoport társelnökei összegezték az elmúlt időszak eredményeit. Az RZSD részéről Alekszandr Petrunyin vezérigazgató-helyettes külön megbeszélést folytatott Feldmann Mártonnal, a MÁV-Start vezérigazgató-helyettesével.

A TSZKT üzleti tevékenységet nem végző nemzetközi szállítási szövetség, amelyet 1997-ben alapított az Oroszországi Föderáció Vasútügyi Minisztériuma (a 2003-as reform óta RZSD: Oroszországi Vasutak), a Deutsche Bahn (DB AG), az Európai Transzszibériai Fuvarozók és Szállítmányozók Szövetsége (GETO) és a Koreai Nemzetközi Árufuvarozók Szövetsége. A Tanácsnak huszonöt országból százöt tagja van, a MÁV 1996-ban csatlakozott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek