Nincs fennakadás a temetői forgalomban

MTI   ·   2011.10.30. 12:14

Sűrűbben közlekednek a temetői buszjáratok halottak napja és mindenszentek miatt, a délelőtt folyamán 60-70 százalékos kihasználtsággal közlekedtek a buszok és a villamosok. A temetőket érintő viszonylatok gyakrabban indulnak, a nagyobb sírkerteket rendkívüli járatokkal is megközelíthetik a látogatók.
Tóth Gábor, a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. szolgáltatási igazgatója szerint néhány parkolási problémán kívül nem akadt a rendőröknek dolga.

Az Új köztemető környékén szinte teljesen lehetetlen közlekedni. A temetőt érdemes a 3-4 percenként járó 28-as és 37-es villamossal megközelíteni <br> (fotó: Óvári Péter)

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője felhívja az autósok figyelmét, hogy a temetők környékén több helyen megváltozott a forgalmi rend, ideiglenesen több utca egyirányú lett, illetve megtiltották több helyen a parkolást is. November elsejéig ezernél is több rendőr vigyáz a temetők és a közutak biztonságára, ennek ellenére kérik a látogatókat, hogy vigyázzanak az értékeikre, és a gépjárművekben se hagyjanak semmit.

A tapasztalatok szerint október 31-én és november elsején nagyobb forgalomra lehet számítani, október 30-án átlagban kétezer és ötezer között látogattak ki óránként a temetőkbe, ez az utolsó két napon a háromszorosára is növekedhet. Utóbbi miatt torlódások is kialakulhatnak.

Kapcsolódó hírek