Nincs ritkítás a BKK szerint, pedig...

iho   ·   2016.09.06. 08:45
00kicsi

Kétszáz járművel több jár a nyári menetrendhez képest, a sokszor emlegetett hatvan helyett mindössze kilenc járat menetrendje változott. Igaz, a változás minden esetben enyhe ritkítást jelent – áll a BKK sajtóközleményében, ám ezt az utasforgalmi igényekhez viszonyítva szabályozták. A Budai fonódó járatain a Villányi úti-Alkotás utcai vágányzár idején az alapmenetrend amúgy sem tartható, a villamosok közül egyedül az 50-es sűrűsége csökkent, 3,33 helyett 3,75 perces mértékadó követési idővel. Az alábbi táblázat úgyszintén a közlekedési csúcsszerv közleményében szerepel, ebben egy villamos-, hat trolibusz- és két (három) autóbuszviszonylat szerepel.

(forrás: BKK)

A mértékadó követés talán a 86-os autóbusz utódjaként is felfogható, a Budai fonódó villamosjárataival jórészt párhuzamosan közlekedő 109-es buszjáraton nőtt a legjobban, 10 helyett 13,33 percre, továbbá a 72-es trolibusz is hat helyett hét és fél perces követést tud felmutatni. A kihasználtságok ezzel minden érintett járaton 50 százalék fölé emelkedtek, a viszonylatok több mint fele ezt az eredményt nem érte el.

Kissé ritkábban közlekedik a 95–195-ös járatpár is (fotó: Kemsei Zoltán)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek