Nohab-konvoj Tapolcára

iho/vasút   ·   2015.12.21. 12:04

A vonat december 22-én, reggel 7:09-kor startol Kelenföldről Tapolcára, hogy ott utasai részt vegyenek a budapesti Közlekedési Múzeumból a tapolcai állomásra szállított Nohab-torzó 13 órakor kezdődő ünnepélyes avatásán.

Tizenöt évvel azután, hogy a Nohabok elhagyták Tapolcát most hazatér az 1999-ben balesetet szenvedett M61 004-es pályaszámú, Tapolca nevet viselő mozdony torzója az akkori honállomására. A példaértékű összefogásból közintézmények, vállalatok és civilek is jócskán kivették a részüket.

A MÁV Zrt. leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft. is kötelességének tekintette, hogy csatlakozzon ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez, ezért a Nohab szimpatizánsait, valamint saját törzsutasait, dolgozóit és partnereit ebből az alkalomból meghívta a Tapolcára induló Nohab-konvojt felvonultató Élményvonatára.

A konvojt a MÁV Nosztalgia tulajdonában lévő M61 019 vezeti és a MÁV M61 017-ese zárja. A MÁV tulajdonában és a MÁV Nosztalgia üzemeltetésében lévő M61 001 és M61 020, valamint a NOHAB GM Alapítvány tulajdonában lévő M61 010-es mozdonya is csatlakozik a konvojhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek