Nohabok Tapolcán

iho   ·   2013.07.07. 18:45
DSCF0923

Már az első napon, szombaton, július 6-án szerettük volna bemutatni olvasónknak, amit sok vasútbarát várt, az ismét személyszállító vonatot továbbító M61-est. Így Fotózd le nekünk blogunk különkiadásában rövid határidőt szabtunk az első nohabos Budapest–Tapolca-menet után a képek beküldésére. A dolog természete szerint akkor elsősorban fővárosközeli felvételek érkeznek, sok fotós pedig jelezte, hogy nem is tudott fényképet küldeni olyan gyorsan.

Sokan, így Joó Ferenc is a Badacsony közelében várta kamerával az első Jubileumi vonatot<br />A képre kattintva galéria nyílik

Már akkor jeleztük, a később érkező képek számára is lesz hely és olvasói érdeklődés az ihón. Íme, az újabb olvasói termés, ezúttal inkább a Balaton északi partjáról és Tapolcáról. Aki a végállomásig a vonattal tartott, mintegy meglepetésként egy másik svédet, ha úgy tetszik, a legfiatalabb magyar Nohabot is láthatta.

A hazai ipar fél évszázada nem tudott megbirkózni a nagydízelek létrehozásának problémájával. Így a MÁV először „nyugatról” majd keletről rendelt erőművészeket. A Nohabok és a Szergejek jól megfértek egymással a vasútvonalakon, ahogy itt, a tapolcai pihenő alatt is<br />(a másképp nem jelölt képeket Szlifka Benjámin készítette)

Kapcsolódó hírek