Női Vitorlázórepülő VB: magyar hölgy az élen

iho   ·   2013.07.02. 10:34

Diófási Orsolya, a magyar vitorlázórepülő válogatott és az Őcsényi Repülőklub tagja a második nap után átvette a vezetést a franciaországi Issoudun-ben zajló 7. Női Vitorlázórepülő Világbajnokságon.

Orsi eddig mind a két napon benne volt a legjobb négy versenyző élmezőnyében, így összetettben szert tudott tenni egy kis előnyre, ami a mezőny elejére repítette őt. Az időjárás a helyi beszámolók szerint eddig nem volt a legjobb, viszont az első két szám során mindkétszer egy 337 kilométeres távot kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A másik magyar versenyző, Márkus Tímea az első napon sajnos terepre szállt, de tegnap egy 9. hellyel ő is megkezdte a felzárkózást.

Franciaországban két héten keresztül zajlik a női vitorlázórepülő világbajnokság, ahol 52 versenyző méri össze a tudását. Orsi és Timi a 15 méteres géposztályban indulnak a válogatott keret Ventus2 típusú repülőgépeivel. Ebben a kategóriában 11 nemzet 18 pilótája állt rajthoz, a legnagyobb esélyesnek pedig a német csapat, és különösen Susanne Schödel számítanak.

Kapcsolódó hírek