Normalizálódik a helyzet hazánk útjain

MTI   ·   2013.03.26. 16:57

Pintér Sándor belügyminiszter feloldotta a határforgalom részleges korlátozását kedd délután - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a honlapján.

Mind a határátkelőhelyeken, mind az autópályákon megindulhat a forgalom, meghatározott ütemezés szerint, rendőri irányítással. Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy torlódások továbbra is előfordulhatnak, és arra kérték a közlekedőket, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek.

A rendkívüli időjárásra tekintettel a magyar határon Szlovénia már hétfő délben teherforgalmi korlátozást vezetett be, emiatt a hazai közutakon is korlátozták a Szlovéniába tartó, 7,5 tonnásnál nagyobb tehergépjárművek közlekedését.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta: kedd délutánra mindenhol feloldották a korábban elrendelt megyei szintű kamionstopot, de az országban nem mindenütt közlekedhetnek még a nagy tehergépjárművek, például a 75-ös főút Bak és Pölöske közötti szakaszán továbbra sem közlekedhetnek kamionok, ez érvényes a 6532-es út Hőgyész és Dombóvár közti szakászra is. Somogy megyében mintegy ezer, eddig várakozó gépjárművet érint a rendelkezés - hívta fel a figyelmet kedd délutáni közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A gépjárművek szakaszos indításában és a várakozóhelyek rendezett elhagyásában a rendőrség segíti a kamionvezetőket.

Kedd délelőtt a magyar hatóságok is elrendelték a magyar-szlovén határszakaszokon Romániából, Ukrajnából, Szerbiából és Horvátországból érkező, a 7,5 tonna össztömegűnél nagyobb tehergépjárművek közlekedésének részleges korlátozását.

Kapcsolódó hírek