North Charleston sem dolgozik: teljes Boeing-leállás

iho   ·   2020.04.07. 17:22
cim

A chicagói székhelyű repülőgépgyártó közleménye szerint a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, valamint a koronavírus-járvány légiközlekedésre gyakorolt hatása miatt döntöttek így, és hozzátették, hogy a végösszeszerelő sor újraindítására lassan, és fokozatosan kerülhet csak sor.

A Boeing a múlt héten jelentette be, hogy minden Seattle-környéki üzemét leállította. A Washington állambeli várostól délre, Rentonban már januárban beszüntették a gyártást, mivel ott készülnek a jelenleg repülési tilalom alatt álló 737 MAX-ok. Boeing Fielden bezárták az átadó és ügyfélközpontot, Everettben pedig a múlt héten zárt be a több géptípust összeszerelő csarnok, miután a cég egyik munkavállalója a koronavírus-járvány miatt életét vesztette.

A dél-karolinai gyártóközpont<br>(fotó: Boeing)

Mint a napokban jeleztük, North Charleston még elkészítette az ezredik Dreamlinert, amelynek megkezdődtek a repülési tesztjei. A Boeing közleménye nem tér ki arra, hogy ezek az összeszerelésen túli kiegészítő tevékenységek folytatódnak-e, valószínűleg nem, arról van csak szó, hogy aki tudja, home-office üzemmódban folytassa a tevékenységét, a cég dolgozói választhatnak az Boeing csökkentett kifizetései vagy az állami munkanélküli segély között.

Az amerikai vállalat összesen 153 ezer embernek ad munkát. A Boeing versenytársa, az Airbus egyelőre nem állított le végösszeszerelő sort, de több német és spanyol gyárában felfüggesztette a munkát.

***

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek