Nosztalgia minden szinten

Kadocsa Gyula   ·   2012.05.05. 19:00
00

Április utolsó szombatján igazán színes programmal várták a közlekedési nosztalgiázókat a Mexikói útnál. A villamos-végállomáson napközben a Föld Napjára felmatricázott UV villamos párosa pózolt, a 69-es vonalán pedig a nosztalgia flotta két zászlóshajója, a 611-es és a 436-os közlekedett. Dekorációként a felújított csuklós Ikarus 180-as állt őrt.  Tiszteletét tette az MB Travel BKV-színre festett kabrió Ikarusza is. A felszín alatt – illetve egy rövid ideig a földalatti üzemterületén – a 11-es pályaszámú földalatti motorkocsit lehetett megtekinteni, lencsevégre kapni.

Ikarus 180-as az 1-es busz régi végállomásán április 28-án<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a külön nem jelölt felvételeket a szerző készítette)
Vasárnap újabb terepen, a 14-es rövidített vonalán járt a BKV két favázas villamosa. Errefelé talán az 1996-os angyalföldi járműparádén közlekedett ilyen jármű. Az előre meghirdetett menetrendet kicsit rugalmasan kezelve, az igényekhez alkalmazkodva, pörgősebben közlekedett a két tuja. Eredetileg felváltva jártak volna, de az utazás annyira népszerű volt, hogy párban rótták a Lehel és a Béke út síneit. Külön érdekesség volt a remiz területén belüli visszafordulás Angyalföldön.

A harmadik napon a sokak által régóta várt Belváros-kört járta a két öreg villamos. Meggondolandó, hogy az idegenforgalmi szezonban ne csak a Duna-korzón, a 2-es vonalán, hanem a Deák tér–Kiskörút–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Budai rakpart–Batthyány tér útvonalon is közlekedjen nosztalgiajárat.

Kapcsolódó hírek