Nosztalgia Óbudán: nyílt nap az autóbuszgarázsban

iho/közút   ·   2023.05.19. 09:00
00_obuda_buszgarazs

A BKV nosztalgiaflottájának legújabb tagjával, az Ikarus 211-essel is találkozhatnak, akik május 20-án, szombaton kilátogatnak az Óbuda Divízió gyereknapi rendezvényére. A nyílt napra a Bécsi út / Vörösvári út végállomásról az óbudai autóbuszgarázsig a 160-as nosztalgiajárattal is eljuthatnak az érdeklődők.

A Trolibusz Divízió április végén megrendezett nyílt napján szemfüles látogatóink már találkozhattak vele, de hogy senkinek ne legyen hiányérzete, ezen a hétvégén ismét bemutatja a BKV a nagyközönség előtt különleges gumikerekű állományának legújabb darabját, a gyönyörűen felújított Ikarus 211-est. A járművet a Magyar Autóbuszgyártás Fénykora Alapítvány (MAFA) adományozta társaságunk számára. A felújítást a dél-pesti autóbuszgarázs elhivatott szakembergárdája végezte a MAFA támogató együttműködésével, aminek köszönhetően állt össze egyebek között a jármű szemet gyönyörködtető és teljesen korhű műszerfala. A típus 1975-től 1991-ig volt üzemben a BKV-nál. Egyebek mellett a Budavári sikló újjáépítése alatt közlekedett „V” jelzéssel a Clark Ádám tér és a Nemzeti Galéria között. A jármű a BKV Zrt. egy a forgalomból a közelmúltban kivont autóbuszának rendszámát (BPI-211) megkapva vált a társaság nosztalgiaflottájának büszke tagjává.

Gyereknappal folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az Óbudai Divízió színes programjainak köszönhetően azonban az idősebb korosztály sem fog unatkozni! A rendezvényről minden információt megtalálnak a BKV Facebook-oldalán is. A nyílt napra való belépés szokás szerint ingyenes, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációval lehet csak részt venni.

A nyílt napra, az óbudai autóbuszgarázsba a Bécsi út / Vörösvári út végállomásról a 160-as nosztalgiajárattal is érkezhetnek az érdeklődők. Az N160-as viszonylaton közlekedő Ikarus 415 (MZE415) menetrendjét megtalálják a BKK oldalán: odaút és visszaút.

Helyszín, időpont:

ATÜI Óbudai Divízió (óbudai autóbuszgarázs) 1037 Budapest Pomázi út 15.

Az N160-as járaton kívül megközelíthető menetrendszerinti járatokkal is. A 118-as, 160-as, 218-as autóbuszok menetrendje szintén megtalálható a BKK honlapján.

Minden érdeklődőt várnak május 20-án, szombaton 10-16 óra között (belépés 15.30-ig).

A programváltozás jogát fenntartják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek