Növekvő bevétel a Waberer’s-nél

iho   ·   2017.08.31. 11:11

A Waberer’s International Nyrt. nemrég tette közzé a június 30-ával zárult első féléves pénzügyi eredményeit. A csoportos bevétel a 2017-es év első hat hónapjában 313 millió eurót tett ki, ami tizenhárom százalékkal jobb a tavalyi év hasonló időszakában elért eredménynél. A növekedés elsősorban a regionális szerződéses logisztika (RCL) területén végrehajtott ügyfélszerzéseknek köszönhető. A nemzetközi szállítási szegmensből (ITS) érkező bevétel is négy százalékkal, 235 millió euróra emelkedett annak ellenére, hogy az általános piacon ideiglenes szembefordulások és kedvezőtlen naptári hatások voltak tapasztalhatóak.

A bruttó profit 2017 első felében tizennégy százalékkal, hatvannyolcmillió euróra nőtt a 2016 első felében könyvelt értékhez képest. A bruttó haszonkulcs 0,1 százalékponttal, 21,6 százalékra emelkedett. Az ismétlődő EBITDA – vagyis a kamatok, az adózás és az értékcsökkenési leírás előtti eredmény – már negyvenmillió eurót tett ki, ez négy százalékos növekedés tavalyhoz képest, míg az ismétlődő kamat és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredmény (EBIT) tizennégy százalékkal, tizenötmillió euróra nőtt. A marginszintek az ismétlődő EBITDA számára 1,2 százalékponttal voltak alacsonyabbak a tavalyinál, ez 12,9 százalékot jelent, az ismétlődő EBIT-nél azonban ugyanazt az eredményt, 4,8 százalékot könyvelhették el. Az EBITDA-margin változása elsősorban annak tudható be, hogy a nemzetközi szállítmányozási piacon 2016 első felében kedvező piaci környezet volt, ez azonban az éves összehasonlítás szempontjából rontja a margin-trendeket, továbbá több mint kompenzálja a marginális javulást a regionális szerződéses logisztikai üzletágban – írja a Logistik Express.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s International vezérigazgatója elmondta, a vállalat további lépéseket fog tenni a kategóriájában már jelenleg is a legjobbnak számító hatékonysági mutatók – például a kihasználtsági arány vagy az üzemanyag-fogyasztás – továbbfejlesztése érdekében. Ezt részben úgy hajtják végre, hogy még szélesebb körben és még mélyebben fognak támaszkodni a Waberer’s innovatív IT-megoldásaira minden üzleti szegmensben. A lengyelországi Link sikeres felvásárlását követően az új üzemegység várhatóan erős növekedésösztönző lesz a cég nemzetközi tevékenységire 2017 második felétől.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek