Növeli nyereségét a Deutsche Bahn

iho/vasút   ·   2017.07.08. 11:15
deutsche_bahn_kislid

A Deutsche Bahn feje, Richard Lutz első, új hivatalában eltöltött hónapjai után ismét eredményről számolhat be. Már márciusban, néhány nappal a konszern élére kerülése után meglepően jó 2016-os pénzügyi mérlegről beszélhetett, és ez az év is igen sokat ígérőnek néz ki. A Reuters belső vállalati dokumentumokon alapuló közlése szerint az év első öt hónapjának nyeresége a tavalyi év azonos időszakát jó húsz százalékkal veri. Ezek alapján a Deutsche Bahn nyeresége május végéig 857 millió eurót tett ki.

Ez az összeg nemcsak 140 millióval magasabb, mint az előző évben, hanem a konszern által tervezett nyereséget is jó százmillióval, azaz körülbelül kétharmados arányban meghaladja. Belső források szerint ez arra ösztönzi a vasút vezetését, hogy a július végén esedékes félévi mérleg bemutatásakor a 2017 évi eredménycélt is alaposan megemelje. Richard Lutz már májusban utalt arra, hogy amennyiben az üzlet a tervezettnél jobban alakul, alaposan át fogják értékelni a célrendszert.

A Deutsche Bahn székháza Berlinben, a Potsdamer Platzon (fotó: DPA)

A nyereség emelkedése összefügg a forgalom emelkedésével. A Deutsche Bahn 2017-ben 17,5 milliárd eurós forgalmat bonyolított le, ez egymilliárddal több, mint az előző évben, némileg több a tervezettnél. 2017-re a vasút 41,5 milliárd eurós forgalommal számolt, nyilvánvaló, hogy júliusban ezt a számot is módosítani fogják.

Mindezek ellenére a Deutsche Bahn nagy titoktartó: egy szóvivő máris nyilatkozott, hogy a nyilvánosságra került adatokhoz a vasút vezetésének semmiféle hozzáfűznivalója nincsen, az üzletmenet iránt érdeklődők legyenek szívesek megvárni a július végi hivatalos bejelentéseket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek