Novembertől nem áll meg a metró a Kossuth Lajos téren

iho   ·   2016.08.11. 13:14

Az épületet várhatóan már szeptemberben kezdik bontani, ám a sarokház földszintjén a metróállomás felszíni létesítményei még novemberig változatlanul megmaradnak – tudta meg az Inforádió. Pontos dátum majd a BKK-val és a BKV-vel megtörtént egyezség után lesz. A metró a bontás okozta balesetveszély miatt halad át az állomáson előreláthatólag három hónapon át. Az épülő új képviselői irodaház és a Parlamant közötti alagút építése miatt a 2-es villamoson is lesznek rövid ideig tartó vágányzárak. A Kossuth lajos tér átalakítását is magában foglaló Steindl Imre Program vezetője, Wachsler Tamás szerint a tér rendezése 2018 szeptemberére lesz kész.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Ellátási lánc Nagyvasút Szállítmányozás

Elindult a Rail Cargo Group Bécs és Kijev közötti TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2023.10.03. 18:30

Az első tesztvonat leközlekedtetése alapkőletételként is értelmezhető a Bécs és Kijev közötti rendszeres összeköttetés kialakításában. Az útvonalon először sikerült daruzhatóvá tenni a nem daruzható félpótkocsikat, hogy alkalmasak legyenek vasúti szállításra. E fontos mérföldkő alapját az r2L-technológia jelenti.

Vasút Nagyvasút

100-as: nem fontos többet szendvicset kennie, kávét termoszoznia, ha a Nyírség vagy Latorca IC-vel utazik

iho/vasút   ·   2023.10.03. 09:00

A hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580-as Tokaj IC-ben is: azaz a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.