Nyári forgalomkorlátozások Budapesten

iho/közút   ·   2012.06.28. 17:08

A nyári időszakban útfelújítások, közmű munkálatok, filmforgatás valamint rendezvények miatt több helyen is nagyobb közúti forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten.

A nyár folyamán, helyszínenként az alábbi forgalomkorlátozásokra lehet majd számítani:

I. és XI. kerület: Közművezeték-építés indul a Sztehlo Gábor rakparton és a Friedrich Born rakparton. A munkavégzés idejére a forgalmat egyirányúsítják dél felé, így a Petőfi hídnál és a Rákóczi hídnál csak a felhajtás lesz lehetséges.

III. kerület: A Sziget fesztivál miatt a már megszokott módon a Jégtörő utcát lezárják, az esti órákban pedig korlátozzák a gépjármű-forgalmat a Margit híd és a Mozaik utca között az alsó rakparton.

V. kerület: Garanciális javítási munkákat végeznek a Petőfi Sándor utca – Harmincad utca – Erzsébet tér szakaszon, ezért ezen a területen szakaszosan, teljes lezárásra kerül sor. Júliusban és augusztusban folyik majd a Markó utcai lehajtó támfalépítése, amely miatt a lehajtót lezárják, az id. Antall József rakpartot pedig a déli irányban egyirányúsítják.

VII. kerület: Közmű- és útépítés lesz a Dob utca Károly körút és Kazinczy utca közötti szakaszán. Szintén közmű- és útépítésre kerül sor a Síp utca Dob utca és Dohány utca közti szakaszán.

VIII. kerület: Egész nyáron át, majd késő őszig tart az a több szakaszos csatornaépítés, amelyet a Baross utcában a Mária utca és a Szigony utca között végeznek.

IX. és XX. kerület: Gázvezeték-építés színhelyéül szolgál a Soroskári út és folytatása, a Helsinki út. A munkavégzés várhatóan július 14-én, szombaton fejeződik be.

X. kerület: Az Új köztemető előtt körforgalmat építünk ki. A Jászberényi úton útépítési munkákat végeznek, várhatóan július 6-án, péntekig.

XIV. kerület: A Róna utcában féloldali lezárással csatornaépítésre kerül sor.

XXI. kerület: A Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep kapcsolódó létesítményei részeként az EU Kohéziós Alapjából támogatott jelentős mértékű csatornázás indul Csepelen. A szennyvízcsatorna idei évi kivitelezése jelentős terhelést fog jelenteni a kerület közúthálózatára, mivel Csepel fő- és mellékúthálózatát is érinti.

Ezeken túlmenően augusztus végéig tart majd az „A Good Day to Die Hard” című film forgatása Budapesten, amellyel kapcsolatban nyáron szintén nagyobb forgalomkorlátozásokra lehet számítani. Jelenleg biztosan annyit tudunk, hogy július 8-án, vasárnap 0 órától 19 óráig lezárják a Ferenciek terét és környékét: a Kossuth Lajos utcát, a Szabad sajtó utat és az Erzsébet hidat.

A fenn említetteken kívül számos útfelújítás is lesz, amelyekkel kapcsolatban azonban még nem rendelkezünk részletes információkkal. A nyár folyamán ezekről is folyamatos tájékoztatást adunk – írja közleményében a BKK.

Kapcsolódó hírek