Nyílt napot tart a Budafok kocsiszínben a BKV

iho/vasút   ·   2019.09.12. 13:13
budafok_villamos_kocsiszin_atadas_kislid

A tavalyihoz hasonló módon idén is a nagy múltú, de mégis modern Budafok kocsiszínben nyitja meg a nyílt napok ősztől tavaszig tartó évadját a BKV. A remíz elődjét még a Budapest-Budafoki Helyiérdekű Villamos Vasút (BBVV) építtette 1899-ben. A kocsiszín az 1960-as évek elejéig a HÉV járműveinek adott otthont, a járműépítő műhelyben készültek a legendás M IX-es HÉV motorvonatok prototípusai 1962-ben. A budapesti sárga villamosok 1963-tól költöztek a remízbe, amely a nyolcvanas évek elején fogadta a Csehszlovákiából érkező több mint háromszáz Tatra T5C5 villamost. A főváros legújabb és leghosszabb villamosainak, a CAF szerelvények jelentős részének fogadására 2018-ra teljesen megújult a kocsiszín.

Számos érdekes jármű várja a nyílt napra látogatókat a 2018-ban felújított Budafok kocsiszín (fotó: Vörös Attila)

A BKV idén is készül nosztalgiavillamosokkal (2624, 611, 1820, 1074, 1233 "Bengáli", UV, MUV), illetve egy HÉV-szerelvénnyel (MVIII), de megtekinthetők lesznek a még forgalomban közlekedő típusok (ICS 1441, T5C5K2, CAF), és a háttérmunkát segítő járművek is, például felújított hóseprő, síncsiszoló, Shörling, Unimog, vagy zavarelhárító szerkocsi. A közlekedési szakma rejtelmei iránt komolyabban érdeklődők számára kis csoportos vezetett túrát, csarnoklátogatást is szerveznek a telephelyen, amelyen a résztvevők mélyebben megismerkedhetnek a kocsiszínben zajló munkával, a járművek karbantartásának folyamatával. A vezetett túrára az esemény előtt ide kattintva érdemes regisztrálni, illetve mint minden alkalommal a helyszínen is lehet jelentkezni korlátozott számban. A rendezvényeinken elmaradhatatlan gyermekfoglalkoztatóban társasjátékokkal, kvízjátékkal és csocsó asztallal várjuk a kisebbeket.

A fotósokat kapunyitás előtt reggel kilenctől fél tízig várják. Az utóbbi nyílt napokon megszokott módon exkluzív járműfotózásra is lehetőséget nyújtanak a tizennyolcadik életévüket betöltött érdeklődők számára. A fotózáson való részvétel regisztrációhoz kötött, ide kattintva lehet megtenni. A rendezvény délután négy órakor zárja kapuit, új látogatókat fél négyig fogadnak.

A rendezvény helyszíne: Budafok kocsiszín, 1116, Budapest Fehérvári út 247.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek