Nyílt vonali rakodás Nagylakon

Vörös Attila   ·   2013.12.09. 17:30
------400-IMG_1155__131015_Nagylak__4044010_TH_Bobo_M44__k

Tavasszal elindult az M43-as autópálya építése Makó és Nagylak között. Az anyagvonatokat a Train Hungary közlekedteti, naponta három szerelvény sódert rakodnak ki Földeákon és Nagylakon. Mindkét helyen nyílt vonali rakodó működik, Földeákon napközben is lehet dolgozni, Nagylaknál a napi néhány személyvonat miatt csak éjjel.

A Nagylaki kendergyár iparvágány-kiágazásnál létesített sóderdepóhoz Nyékládházáról Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Makón át érkeznek a tehervonatok, a vonal állapota miatt ezeket Bobókkal továbbítják. A Bobókat a Bobó Kft. adja, a tehervonatok elején és végén is van gép. Egyrészt a nehéz szerelvényekhez kell a két Bobó (állapotuktól függően még kevés is...), másrészt a nyílt vonali és a makói fordulásnál is előnyös, hogy nem kell akasztani. Ősszel néhány napra a Bobó Kft. Búvárja ugrott be, hiszen nem tudtak két Bobót kiállítani a négytagú flottából.

Kirakás Nagylakon a kendergyárnál<br>Van még sok képünk, nézzék meg!<br>(fotók: Vörös Attila)

A sóderszállítás a téli hónapokban nemsokára leáll, s csak a tavaszi fagyok után folytatódik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek