Oké, hogy jól működik a metrópótlás, de van még egy annál is jobb alternatíva!

iho/zöldút   ·   2019.04.14. 18:00
bringas_metropotlas0

A közlekedési fennakadások elkerülésére a legmegbízhatóbb, legolcsóbb és legszabadabb megoldás, ha biciklivel közlekedünk. Kispest, Kőbánya, Ferencváros és a belváros között is több kerékpárút, kerékpársáv, busz-kerékpársáv, kis forgalmú utca, vagy kétirányú főútvonal segít elkerülni az Üllői utat. A Kerékpárosklub – északi szakaszon sikeres – metrópótló kampánya a 3-as metró déli részének lezárásával folytatódik. Új bringázóknak is használható biciklis útvonalakat és kezdő tippeket ajánl a Kerékpárosklub, hogy többen kerülhessék el a dugókat és tömeget.

Ezért a Magyar Kerékpárosklub a 3-as metró déli szakaszának lezárásával újraindította Metrópótló kampányát. A klub szerint a bicikli kiváló metrópótló eszköz lehet, és ehhez megvannak az alternatív útvonalak. Olyanokat szeretnének biciklire ültetni, akiknek már van kerékpárjuk, de esetleg még nem használják a mindennapokban. Ehhez szöveges útvonaljavaslatokat és egy térképet állítottak össze, amelyekkel a Dunapart, Józsefváros vagy a Városliget irányába is meg lehet találni a belvárosba vezető útvonalakat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek