Óriási vonatokban viszik a Mercedeseket

Vörös Attila   ·   2013.05.16. 19:00
IMG_1700__130513_Kecskemet__0469109_LCH_DBSRH__400

Az  LTE első Mercedes-vonata május hatodikán indult Kecskemétről, a magán-vasúttársaságnak jelenleg heti két pár tehervonatra van szerződése az autógyárral. A vonatokat Kecskemét és a német célállomás közt az LTE Traxx mozdonya húzza, a kecskeméti iparvágányon pedig a DB Schenker dízele dolgozik. Egy ilyen irányvonat 24 ikerkocsiból áll, bár tömegre nem olyan sok, 660 méteres hosszával mégis tekintélyt parancsol magának.

A szerelvény harmada nem is fért a képbe...<br>Kattintson a képre, hogy a galériában az iparvágányi tekeredés korábbi fázisait is megtekinthesse!<br>(képek: Vörös Attila)

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.