Óriáskerékbe gabalyodott a kisrepülő

iho/repülés   ·   2011.10.01. 13:13

Két utassal a fedélzetén óriáskerékbe akadt egy ultralight kisgép Ausztráliában, Új Dél-Wales tartományban, Sydney-től mintegy 350 kilométerre, egy Taree nevű kisváros vásárában. A gépen ülőknek nem esett baja, miképp az óriáskeréken ülők közül sem sérült meg senki, viszont két gyerek másfél óráig az óriáskerék foglya maradt, míg ki nem szabadították őket.

A gép utasai pedig csaknem három órát töltöttek a kisgép kabinjában, és ők sürgették a tűzoltókat, hogy először a gyerekeket mentsék. Közben a tűzoltóknak azt is meg kellett akadályozniuk, hogy a gépecskéből csordogáló benzin lángra kapjon.

Hogy a  24-7634 lajstromjelű Cheetah Sierra 200 miért gabalyodott bele az óriáskerékbe, arról egyelőre nincs megerősített információ, szemtanúk szerint a közeli reptérről felszállóban az ultralight valamiért nem tudott normálisan emelkedni és magasságot nyerni. A baleset szerencsére akkor következett be, amikor a meg-meginduló eső miatt kevesen voltak az óriáskeréken.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.