Orrfutótörés okozta Miami repülőterén a balesetet

iho/repülés   ·   2022.06.22. 19:10

Egy 31 éves MD-82-es csúszott le a pályáról, csak hárman sérültek meg.

Santo Domingo Las Americas repülőtérről menetrend szerinti járatot teljesített a Red Air légitársaság MD-82-es kéthajtóműves utasszállítója, de földetérés után lecsúszott a pályáról.

Számos reptéri berendezéssel ütközött, a füvön csúszott majd bepördült a bal szárnya körül, ekkor gyulladt ki a 31 éve gyártott repülőgép. A reptéri tűzoltók természeseten beavatkoztak és eloltották a tüzet, a fedélzeten lévő 140 utas és 11 főnyi személyzet többségben nem szenvedett sérülést, csak három embert vittek kórházba.

A reptér közleménye szerint a pályaelhagyás oka az volt, hogy a gép orrfutója beroskadt.

A Red Air a Dominikai Köztársaság negedik légitársasága, főképp közép-amerikai desztinációkat repül, az Egyesült Államokba Miami mellett a szintén floridai Tampa városába közlekedik a cég összesen négy MD-81-ese és 82-ese.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.