Ötórás késések a Ryanair második budapesti napján

iho/repülés   ·   2012.02.18. 10:25
cimjo

A reggeli 6:30-ra tervezett járatok közül a barcelonai indulását 12:00-ra, míg a londonit 12:25-re módosították. Ezen járatokat teljesítő repülőgépek hajnali 1:28-kor, illetve 2:12-kor szálltak le Ferihegyen. Az AIRportal.hu egyik tagjának beszámolója szerint – aki ma reggel utazott volna Londonba – az ír cég e-mailben tájékoztatta a járatok utasait a jelentős késésről, az időjárási körülményekre hivatkozva. (Az e-mailben nem késésről, hanem menetrendváltozásról beszél a légitársaság, így jogilag mentesül a kártérítési felelősség alól.)

A budapesti bázis megnyitását bikinis lányokkal ünnepelte az ír fapados <br> Fotó: Ryanair

Mint beszámoltunk róla, tegnap valóban volt egy nehéz periódusa a repülőtérnek, de a dél körüli órákra, amikor a Ryan első érkező járata volt, már nem maradt leszállásra várakozó gép a levegőben, délután pedig helyreállt a kétpályás, normál forgalom is.

...pedig van a Ryanairnek gépe elég...

A légitársaság tegnapi indulásakor az ünnepi tortavágás alkalmával elhangzott O'Leary elnök ama üzenete, miszerint a Wizz Air veszteséges, és nem képes versenyezni a Ryanairrel pontosságban és árakban sem.

A portál azt is megírja, hogy a Ryanair gépei valóban a 2-es terminált használják, de nem állnak az utashidakhoz: a gépek saját lépcsőin szállnak le az utasok, és ha Schengenen kívülről érkezik a gép, akkor busszal viszik őket a 2B-re, ha Schengenen belülről, akkor gyalog sétálnak be a 2A-ra.

Mint mindenhol, így a 2-es terminálon is saját lépcsőjüket használják a Ryan-737-esek <br>(Fotók: wikimedia)

Kapcsolódó hírek