Pályafenntartási alap 130 millió euróval

iho/vasút   ·   2011.09.08. 17:32

Lassújelek, lokális szűk keresztmetszetek eltávolítása és a szolgáltatási színvonal rövidtávú emelése érdekében 130 millió eurós pénzalapot hozott létre a DB Netz, a német pályavasút – adta hírül az International Railway Journal.

A pályavasút személy- és áruszállító megrendelőinek közreműködésével ötven kisebb-nagyobb projektet jelöltek ki, amelyek rövidesen finanszírozási forráshoz fognak jutni. Ilyen többek között egy brémai rendező részleges újranyitása, illetve Rosenheim és Holzkirchen állomások jelzőberendezéseinek cseréje. A kezdeményezés hatékonyságát évről évre felülvizsgálják, és adott esetben módosíthatják a kedvezményezett beruházások listáját.

A német vasúthálózat – beleértve az elmúlt két évtizedben hatalmas összegeket felemésztő keletnémet országrészt – eddig is kitűnő állapotban volt. A finanszírozás módszere, és nem a mértéke változik meg <br>(fotó: Hörcher Dániel)

Az új pénzügyi alappal új pályára lépünk az infrastruktúra finanszírozása terén – mondta Oliver Kraft, a DB Netz elnöke. Az állami tulajdonban lévő vállalat a német vasúthálózat forgalmának folyamatos növekedését és az ügyfelek egyedi igényeit követi a Netz Alappal.

Kapcsolódó hírek