Pápa jegyei, bérletei is megvásárolhatók már a MÁV-appon át

iho   ·   2021.03.12. 18:20
00_mav_app_tersegi_jegyek

A MÁV–Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően március 15-étől már Pápa helyi autóbusz-bérleteit és a helyi napijegyet is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-Start pénztáraiban.

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amelyben több városi, térségi bérlet mellett már a pápai összvonalas havi, tanuló és nyugdíjas bérlet, valamint a napijegy is elérhető március 15-étől. A helyi buszjáratokra nemcsak a MÁV applikációban, hanem a vasútállomás jegypénztáraiban is lehet majd bérletet és jegyet venni hétfőtől.

Pápa tizenhat autóbuszvonalán tizenkét autóbusszal végzett szolgáltatást évente csaknem hárommillióan veszik igénybe, és 22 ezer díjterméket vásárolnak.

A MÁV applikáció Térségi és városi jegyek menüpontjából már megválthatók a Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek és bérletek, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, zalaegerszegi, siófoki és várpalotai helyi buszbérletei is

A helyközi közlekedésben Pápa vasútállomásra naponta, irányonként öt járattal közlekedik a Volánbusz a Budapest–Várpalota–Veszprém–Herend–Farkasgyepű–Pápa–Tapolcafő útvonalon. Az autóbuszok csatlakozási lehetőséget biztosítanak a Győr és Celldömölk között közlekedő vonatokhoz/vonatokról. A Volánbusz 2021 második félévében a térségben olyan menetrendi struktúra bevezetését tervezi, amelyben az autóbuszjáratok Veszprém és Pápa között egész nap óránként közlekednek, mindkét városban érintik a vasútállomásokat, így a jelenleginél nagyobb számú csatlakozást biztosítanak majd Veszprémben a Budapest–Székesfehérvár, Pápán pedig a Celldömölk és Győr irányába közlekedő vonatokhoz.

A 2020/2021 évi vasúti menetrend bevezetésével további szolgáltatás fejlesztés is történt: az Interrégió vonatok Helikon néven meghosszabbított viszonylaton, Balatonszentgyörgy helyett már Kaposvárig, illetve egyes hétvégi járatok Pécsig közlekednek. A vonatok meghosszabbításával javult Pápáról a Dél-Dunántúl elérhetősége. Ezen kívül a regionális utazási igények kiszolgálásának érdekében munkanapokon délután új személyvonat közlekedik Győr–Pápa–Celldömölk viszonylatban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek