Parkoló a királyi váró mellett

Kemsei Zoltán   ·   2012.06.26. 15:00
00

Az évek óta kihasználatlan, 3770 négyzetméteres területet és a 243 négyzetméteres raktárépületet teljesen rendbe hozták. A parkoló területén kiépült a térvilágítás, és 24 órás térfigyelő rendszer vigyáz arra, hogy mindenki ott találja – sértetlenül – az autóját, ahol hagyta. A raktárból átalakított kerékpártároló hat helye (és természetesen a bejárat is) akadálymentesített, tizenkét helyet speciális (tandem és gyerek-utánfutós) kerékpárok számára alakítottak ki. A raktárépületben pihenőt, teakonyhát és mosdót is létesítettek.

A régi autó-...<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A projekt összköltsége 130 millió forint volt, amelynek túlnyomó részét (90 százalékot) az Európai Unió biztosította. A beruházási feladatokat a MÁV Zrt., a tízéves kötelező fenntartást és üzemeltetést a gödöllői önkormányzat vállalta.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.