Parkolók, bringatárolók a vonatok utasainak

iho   ·   2013.05.06. 13:09

Gépjárműparkolót és 198 kerékpártárolót épít Szombathelyen, közvetlenül a vasútállomás mellett a GYSEV Zrt., ingyenes lesz a használatuk – írja a vasi portál.

A vasútvonal teljes felújítása és villamosítása után tovább javulnak majd a közösségi közlekedés feltételei a GYSEV Zrt. Szombathely–Szentgotthárd vonala mentén, ahol több fejlesztés is várható az idei évben: parkolók, kerékpártárolók, buszfordulók és buszöblök kivitelezése, valamint egy új, korszerű gyalogos-felüljáró építése a körmendi vasútállomáson.

A megyeszékhelyen áprilisban kezdődtek meg a munkálatok a vasútvonal környékén, ahol összesen huszonnégy gépjárműparkolót és százkilencvennyolc kerékpártárolót épít a GYSEV Zrt.

Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője elmondta, a munka javában zajlik, készülnek a parkolók, tárolók. – A biciklitárolók közül negyven darab fedett lesz. Ezek is, illetve a további tárolók és személyautó-parkolók a vasúttársaság utasainak készülnek és azok használata teljes mértékben ingyenes lesz az utazóközönség számára – tette hozzá a szóvivő.

Ennek értelmében tehát azok, akik különböző közlekedési eszközzel érkeznek és a vasutat veszik igénybe útjuk folytatására, ingyenesen hagyhatják majd járműveiket a területen. Többek között azért is örvendetes ez a hír, írja a portál, mert az elmúlt időszakban a közgyűlés döntése értelmében a vasútállomás, illetve annak környezetében lévő utcák parkolóhelyei is a fizetős zónába kerültek. Ugyanakkor Rázó László elmondta, a két dolog között nincs összefüggés, a fejlesztések mindenképpen megvalósultak volna egy európai uniós projektnek köszönhetően.

Szombathelyen az áprilisban megindult fejlesztések elkészülte nyár végére várható, vélhetően augusztus végéig befejezik a munkát, a tárolók és parkolók kialakítását.

Kapcsolódó hírek