Patkányok a pusztaszabolcsi vasútállomáson?

iho   ·   2014.07.16. 10:04
puszta3cim

Major Éva Szabadegyházán él, de gyakran utazik Budapestre a pusztaszabolcsi vasútállomásról. A minap azonban addig nem tapasztalt és váratlan látvány tárult a szeme elé. A reggeli vonatra várt magányosan, amikor patkányok jöttek fel a peronok között, és talán hozzá is  elérnek, ha épp nem jön a vonat, és nem száll fel rá, de azonnal – írta a feol.hu.

– Az egereket is utálom, de a patkányoktól egyenesen rettegek. Amikor a raktárnál megláttam a négy darab, jó húsban levő példányt, hirtelen sikítani se mertem, csak rohantam fel a vonatra – panaszolta a szemtanú.

Hatalmas sokk volt, nem is tudom, hogy merek majd újra ott várakozni. A vasúton mondták, hogy valóban rengetegen vannak, annyira, hogy már lehetetlenség irtani őket – magyarázta Major Éva.

Kiderült, nem elszigetelt esetről van szó, több utas látott már hemzsegő patkányokat arrafelé.

Egy férfi azt mesélte, hogy az állomás alatt összefüggő pincerendszer található, itt szaporodtak el a rágcsálók. Majd kitárta a tenyerét, szemléltetve, hogy mekkorák is ezek – az ő szóhasználatával élve – dögök. Még hozzátette, hogy a vasútállomásra egyébként is ráférne egy kis tatarozás, nem városhoz méltó kép tárul az utazók elé.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága lap kérdésére azt válaszolta: „a vasútállomások területén is rendszeresen gondoskodik a rágcsálók irtásáról, a méreganyagot tartalmazó csalétkek kihelyezése, szükség esetén cseréje is folyamatos. Utasainktól eddig nem kaptunk jelzést arra vonatkozóan, hogy Pusztaszabolcs állomáson rágcsálókat láttak volna, de természetesen az olvasó jelzése nyomán a jövőben is fokozottan figyelünk erre”.

A Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztő Zrt. honlapjáról kiderül, folyik a Százhalombatta–Pusztaszabolcs vonal korszerűsítésének előkészítése, az engedélyezési és a kiviteli tervek készítése. A program keretében az állomás épülete is megújul majd, a peronok is akadálymentesek lesznek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek