Pénteken indul a különvonat a velencei karneválra

iho/vasút   ·   2012.02.14. 12:13

A MÁV velencei karneválra közlekedő különvonata Budapest-Keleti pályaudvar nyolcadik vágányáról, február 17-én, pénteken este 18.33 perckor indul és szombaton reggel 9.42-kor érkezik Velence belvárosába, a Santa Lucia pályaudvarra. A szerelvény a megszűnt Venezia járat vonalán, Horvátországon és Szlovénián keresztül 853 kilométeres távolságot tesz meg. A visszaindulási időpont február 18. szombat, 21.10, az érkezés Budapestre vasárnap 11.35-kor várható – tudatta a MÁV keddi közleményében.

A szerelvényt a magyar szakaszon a Kandó Kálmán fényképével díszített Traxx mozdony vontatja, mivel Kandó Kálmánnak elévülhetetlen érdemei vannak nemcsak a hazai, hanem az olaszországi vasutak villamosításában is.

A vonatra a legdrágább jegyek már elfogytak: a két- és háromszemélyes hálókocsik megteltek. Korlátozott számban azonban még elérhetők fekvő- és ülőhelyes jegyek akár az interneten is a www.mav-start.hu oldalon keresztül. Bálint-naptól „last minute” ajánlatot vezetett be a vasúttársaság: legalább két ülőhelyes menetjegy egyidejű megvásárlása esetén 90 euró/fő helyett 60 euró/fős áron. A kedvezményes jegyek nem visszaválthatók.

Minden utas ajándék velencei útikönyvet kap, továbbá a háló- vagy fekvőhelyes kocsiban helyet foglalók részére reggelit is felszolgál a vonatkísérő.

Kapcsolódó hírek