Pénteken is égtek a buszok

iho/közút   ·   2019.06.28. 15:14

Pénteken kora délután kigyulladt egy busz motortere a 65-ös főúton, Som település közelében. A Katasztrófavédelem közle szerint az esethez a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A járművön a sofőrre együtt negyvenöten tartózkodtak, mindannyian még időben le tudtak szállni.

Nem sokkal később az 51-es úton, Ráckeve közelében is kigyulladt egy autóbusz motortere. Az esethez a szigetszentmiklósi hivatásos és a ráckevei önkormányzati tűzoltók vonultak. A lángok oltását két szabadnapos tűzoltó hét porral oltóval kezdte meg, majd az egységek egy vízsugárral visszahűtötték a jármű motorterét és hőkamerával is átvizsgálták. A buszról mindenki időben leszállt. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szerdán Budapesten égett le két busz, az egyik a BKV 137-es járatán dolgozott épp.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.