Péntektől forgalomba áll az Ikarus V187

iho/közút   ·   2012.07.12. 14:12

Az Ikarus V187 típusú autóbusz nem újdonság a fővárosban közlekedőknek, hiszen korábban két héten át tesztelhették az utasok a 139-es, a 173-as és a 239-es buszok vonalán. A magyar gyártmányú alacsonypadlós, légkondicionált autóbusz immár nem tesztüzemben közlekedik majd, hanem tartósan állítja forgalomba a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV – a műszaki átadást követően 2012. július 13-án, péntektől munkanapokon a 7-es, hétvégéken pedig a 109-es autóbuszok vonalán.

A BKV és a BKK közleménye szerint az Ikarus V187 egy alacsonypadlós, mozgáskorlátozottak számára is biztonságosan használható, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett autóbusz. A közel 19 méter hosszú, korrózióálló vázszerkezetű, automata sebességváltóval és a második ajtónál rámpával felszerelt autóbusz a hazai szabványok mellett az Euro 5-ös műszaki, üzemanyag-tisztasági és zajkibocsátási normáknak is megfelel, és természetesen légkondicionált.

A BKV közbeszerzési eljárást követően kötött szerződéssel rendelkezik az Ikarus járművek vázjavítási és vázfelújítási munkáira. A szerződés keretében opcionális lehetősége van a vázfelújítás idejére cserejármű igénybevételére a szerződéses partnertől. Ilyen csereautóbusz az Ikarus V187 is, ami legkésőbb 2014. december közepéig lehet tagja a BKV járműparkjának.

Kapcsolódó hírek