Piknik és repülés: egy kellemes RepTár nap Szolnokon

iho   ·   2018.07.06. 08:45
cim

A tavalyi hagyományteremtő után az idei, második RepTár Piknik rengeteg új élményt tartogat szombaton, írják a szervezők. A meglévő élményelemeink, a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz a Mi-24, Mi-8P, és  egy MiG-21-es pilótafülke is. A Hangár épületben Gamer Zónát alakítunk ki a Play IT szervezőivel.

Lesz drónreptetés, RC tank bemutató és idén is meglátogatják a RepTárt a kisteleki veterán motorosok és a bátor látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral. A tavalyi sikerre való  tekintettel az idén is a Felelős Szülők Iskolájával szorosan együttműködve valósítjuk meg az alábbi látványos és tartalmas élményprogramokat.

Örök siker a színes óriás játék, a kooperációs ernyő. Fiatal, jókedvű animátorok moderálásában egy hatalmas 7 méter átmérőjű szivárványszínű kooperációs ernyővel és különböző nagymozgásos élménypedagógiai feladatokkal invitálnak majd egyszerre akár 25-30 résztvevőt is közös játékra.

Lesz érzékenyítő kutyás bemutató, ahol a gyerekek megtudhatják, hogy a terápiás kutyák miben segíthetnek a fogyatékossággal élő embereknek és különböző játékos, ügyességi feladatokban vehetnek részt.

Sokak kedvenc számítógépes játéka, az Angry Birds a 3 dimenziós valóságban is megelevenedik majd a nap folyamán. Igazi csapatjáték lesz ez, ahol mindenki egy-egy karakter bőrébe bújva, a saját mozdulataival irányíthatja a szereplőket. A Katonai Emlékpark Pákozd munkatársainak jóvoltából pedig Raptor lézerharcban, kézigránát dobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt.

Gyerekelőadások, koncertek mellett a nagyobbacskák kipróbálhatják a szolnoki Kölyökpark jóvoltából a német tervezésű Quadro nevű tervező játékot, mely lényeg a kreatív gondolkodás fejlesztése. Tervezés, építés, játék – Kreativitás, térlátás, mozgás. Egyedülállóan kreatív és komplex német játék, melynek elsődleges célcsoportja a 2–12 év közötti korosztály.

A „Create and Build” típusú játékrendszer modulokból és elemekből áll, szinte korlátlan variációs lehetőségekkel. Az számítógépes világban online megtervezett bármilyen eszközt – repülőt, autót, stb. – a valóságban, ott helyben is megépíthetnek a vállalkozó kedvű gyerekek. A gyermekek által is nagyon kedvelt digitális tartalmak is elérhetőek lesznek a RepTár Pikniken, hisz az oly közkedvelt Da Vinci Tv ismeretterjesztő filmjeit is megnézheti a nagyközönség a konferenciateremben.

A RepTár Piknik reggel 9-től 19 óráig fogadja a látogatóit, olvasható a szervezők közleményében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.