PKP Cargo néven folytatja az AWT Rail Hu

iho/vasút   ·   2020.01.24. 09:00
pkpcargo_vectronok0

A meglévő szerződések továbbra is érvényesek, „mindössze” annyi történt, hogy a PKP Cargo cégcsoportban utolsóként a magyar leányvállalat is fölvette a lengyel anyavállalat nevét: január 21–étől PKP Cargo International HU Zrt.-ként dolgoznak. Négy éve tartott már az együttműködés, amikor tavaly megkezdődött az AWT átfogó szervezeti és üzleti optimalizálása, valamint hatékonyságának növelése: 2019 első negyedében az AWT Rail Hu a PKP Cargóhoz való csatlakozása, azaz 2015 májusa óta első alkalommal ért el pozitív pénzügyi eredményt.

(fotók: PKP Cargo)

A PKP Cargo International HU Zrt. a jövőben növekvő mértékben vesz részt az intermodális fuvarozásban és emeli jelenlétét külföldön. Akvizíciónak és az új engedélyek megszerzésének köszönhetően gyarapítja fuvarjai számát az észak–déli útvonalokon, különösen az úgynevezett Három-tenger régióban az Adria, Balti- és Fekete-tengeri kikötők között. Ugyancsak intenzívebbé válik a vasútvállalat jelenlére a kelet-nyugati útvonalakon, különösen az Új Selyemúton – írja testvéroldalunk, az iholog.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek